dinsdag 21 april 2015

20-04-2015 .... (leuk)weekend van de afzeggingen


Het was me een weekend, afgelopen weekend dus. Op vrijdag krijg ik verschillende telefoontjes, van Farmers, waar we een paar dagen eerder een soort levensverzekering gingen afsluiten. Op zondag zou er dan een verpleegster langs komen die ons zou onderzoeken en kijken of we in aanmerking komen voor de polis die we willen afsluiten. Dat gaat dus niet door want de Heather van Farmers had de kleine lettertjes niet gelezen die vertelde dat je voor een aanvraag minstens een jaar in Amerika moet wonen om in aanmerking te komen voor zo'n polis. We spreken af dat we binnen een half jaartje terug gaan.
Als ik thuis kom van men werk op vrijdag, krijg ik telefoon van men baas. Mijn Texas trip wordt uitgesteld. Ik mag dus gewoon werken gaan volgende week. De lijn die we opgebouwd hebben gaat ze tijdelijk gebruiken om productie te maken voor de lijn in Maleisië. Voor die lijn is mijn baas en een collega zondag vertrokken om die te gaan installeren. Wanneer de trip naar Texas voor mij dan wel doorgaat moet nog beslist worden.
Verder ga ik op vrijdag nog naar een boekhouder voor onze belastingsaangifte, waarvoor we eigenlijk al te laat zijn want die moet binnen op 15 april, maar ook hier sta ik snel buiten. Evy heeft maar zes weken gewerkt en dus te weinig verdiend volgens hem om een aangifte te doen. Hetgeen we in België nog verdiend hebben moeten we volgens hem in België aangeven en betalen. Wij waren thans van het gedacht dat we zowiezo aangifte moesten doen hier, maar hij leek zeker van zijn zaak. Ik niet dus we gaan dat nog wat verder onderzoeken.
De volgende afzegging was van collega David, waarmee we een paar weken geleden zijn gaan schieten in de High Desert. We zouden op zondag naar de Pima County Fair gaan, de kermis zeg maar.


Dus gingen we gewoon met zen tweeën. We vertrokken vrij laat zodat we het zonlicht nog hadden, maar later ook het donker zodat we de kermis in de mooie verlichting konden zien. We betalen 5$ parking, een beetje ongewoon voor Amerika, en ook nog eens 8$ pp inkom. Ze hebben hier wel een leuk systeem voor in de attracties te gaan. Je moet een kaartje kopen met een aantal 'Tickets' op, hoe meer tickets je koopt hoe goedkoper je kaart wordt.


Met die kaart kan je dan op alle attracties spelen of rijden. Je kaart wordt dan gescand en het aantal tickets gaat dan van je kaart af. Sommige dingen zijn duurder en kosten bv 8 tickets, terwijl andere dingen maar 2 of 4 tickets zijn. Lijkt me wel handig en gemakkelijk. Wij kopen echter geen kaart want wij gaan toch nergens in maar wandelen gewoon rond op de foor. Buiten attracties staat er, uiteraard, heel veel om te eten. Wij proberen een deep fried cheesecake en dat smaakt nog behoorlijk ook. In die barak kan je trouwens veel meer deep fried dingen eten, zoals een snickers, een twinkie, oreos, en noem maar op.
Er staan allerlei leuke attracties, de boomstammen, veel dingen die snel ronddraaien, en het vissen voor de kinderen is wat anders dan in België, met ronde basins vol eendjes. De attracties zijn allemaal erg kleurrijk.
Wij wandelen weer verder en doen de hele 'fair' aan, inclusief de gebouwen waarin ook verkopers zitten van juwelen, bubbelbaden, een club van miniatuurtreinen en nog veel meer. In plaats van pony's kan je hier op kamelen rijden en voor de kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen zoals een 'petting zoo', waar ze allerlei dieren kunnen aaien. Er zijn ook optredens op verschillende podia.


Een typische Mix op zen Amerikaans zoals we dat inmiddels gewend zijn hier. Want er staan zelf oude stoommachines en tractoren, auto's en meer van dat oud spul.


Wat later eten we een broodje gyros met frieten en dan is het inmiddels donker en wandelen we opnieuw de hele foor rond, maar nu met de lichtjes aan. Om acht uur houden we het voor bekeken en gaan we terug naar de wagen. Al bij al toch 3,5 uur rond gelopen op de kermis en het was zeer leuk om eens te zien, ook al gaan wij nergens in. Hier toch nog wat foto's van de kermis.
Op zaterdag had ik smorgens mijn wagen binnen gebracht bij de stickerman, om mijn rumblebee stickers eindelijk op mijn truck te hangen. 's Avonds hem gaan terug halen en dat zag er erg goed uit. Hier wat foto's, nadien ga ik er nog eens wat fatsoenlijke trekken ergens in de natuur.
Blijkbaar ziet hij er goed uit, want op het werk hoor ik 1 van de engineers tegen een collega vragen van wie die nieuwe zwarte truck is. Ik reageer niet want ik heb geen nieuwe dus dacht ik dat het over iemand anders zijn truck ging LOL, maar het ging dus degelijk over mijn raket zoals wat later duidelijk werd. Hij vond em erg mooi. Wat later komt er een project manager vragen of die zwarte truck van mij is en als ik vertel dat die al 10 jaar oud is kan hij het niet geloven LOL (hij blinkt zo mooi). Hij rijdt thans zelf met een nieuwer model rond.
Op de terugweg naar huis stopt er een wagen op het eerste rijvak met de venster half open en zijn hoofd er half uit, kijkend naar mijn wagen en als hij ziet dat ik hem zie kijken, steekt hij zijn duim uit het raam, grappig toch die Amerikanen. Maar goed, ben zelf ook wel tevreden over hoe hij eruit ziet, hopelijk laat hij me motorisch niet in de steek met zen vele mijlen op de teller.


Enkel het achteraan wil ik nog zwart(er) maken met folie, en dat is nodig met de zon hier. Voor de rest veranderd er niks meer aan.
Vorige week zaten er plots een massa wespen onder het terras en die kropen tussen de muren dus die waren daar bezig een nest te bouwen. Evy dan snel gaan melden op het kantoor hier, en diezelfde dag zijn ze nog langs gekomen want toen ik van werken kwam lagen de wespen allemaal op het terras. Voorlopig zijn ze dus verdwenen en hopelijk blijven ze ook weg.ciao

5 opmerkingen:

 1. Hoi Bart, leuk om steeds de updates met jullie belevenissen te lezen en de foto's te bekijken.
  Fijn dat alles zo goed gaat met jullie. Groetjes aan Evy. All the best.
  Groet, Marco (en Rina).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bart, de accountant (boekhouder) heeft gelijk. Wat jullie in Belgie verdienden heeft men hier geen zaken mee en moet je dus niet bekent maken aan de IRS.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ingezetene van de VS ben je belastingplichtig over je wereldinkomen voor dat jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmmm tegenstrijdige info dus :)
  Dat laatste dachten wij dus ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn jullie gestopt met updaten?

  BeantwoordenVerwijderen