zondag 8 januari 2017

07-01-2017 ... Happy New Year !

Ok, een beetje laat, maar toch nog een gelukkig nieuwjaar gewenst aan de volgers van de blog.
En ook dank aan de Kellens family voor het verzenden van het pakket met lekkere Belgische goodies, ergens halverwege december!


Kerst is altijd een leuke en gezellige periode, maar dit jaar is het werkelijk omgevlogen. Het is net of onze kerstboom maar een paar weekjes gestaan heeft (ook al staat em nu nog en al sinds eind november). Maar we hadden het beide zo druk dat die weken echt aan ons voorbij gevlogen zijn. Ikzelf ben nog een paar dagen in Casa Grande geweest voor het project ginds klaar te maken voor de SAT (site Acceptance test) en die zal ergens de komende weken plaats vinden en hopelijk kan dat project dan eindelijk afgerond worden. Verleden maart ben ik aan dat project beginnen bouwen en dat is toch wel lang ook al heb ik intussen ook aan andere projecten gewerkt natuurlijk.
Mijn huidge project verloopt prima en het lijkt alsof we mechanisch een beetje voor liggen op schema. Power-on date is 25 januari maar dat hangt meer af van de electriciens of we dat zullen halen. Zoals gewoonlijk hier en daar wat problemen met de verkeerde of niet passende onderdelen, maar als je weet uit hoeveel onderdelen dit project bestaat valt het heel goed mee. Het bolt dus goed en ik kijk al uit naar de dag dat het machine zal geprogrammeerd zijn zodat we alles kunnen zien bewegen en het product zien verschijnen aan het einde van de lijn.


Een stukje ironie dan :
Zoals elk jaar was er ook weer de kerstlunch op het werk. Dit keer Italiaans, en dan nog van de Italiaan hier wat verder bij ons thuis, Bianchi's


Blijkbaar was ik voor automation genomineerd voor de award van 'attendance'. Dat is dus een award die uitgereikt wordt aan iemand die altijd aanwezig is, mooi op tijd, nooit ziek, geen dagen vrij neemt buiten het gewone verlof. (Ik heb zelfs nog een dag over van men amper tien dagen verlof per jaar)
Ik was niet op de hoogte dus tijdens de lunch was ik er vroeg en dus ook vroeg klaar met eten en aangezien we namiddag naar huis mogen, was ik al weg toen de award werd uitgereikt. En bleek dat ik die gewonnen had ! Beetje ironisch dus dat ik voor het afhalen van de award van 'attendance' niet aanwezig was LOL.
Dus de volgende werkdag werd ik door men overste in zijn bureau geroepen en heeft hij me de award overhandigd. In eerste instantie dacht ik dat iedere afdeling zijn eigen winnaar had, maar het bleek dus dat iedere afdeling 1 iemand mocht nomineren en dat er dan 1 award werd uitgereikt voor ganse Caid,  zo'n 300 man. Toch wel leuk dat ik die prijs gekregen heb (beetje fier maar zur) Naast de eer, kreeg ik ook een beeldje en een 100$ giftcard van Walmart.


Ook Evy wordt nog steeds erg gewaardeerd bij Macy's.


Toch is er wat stress geweest. Een tijdje geleden had Macy's aangekondigd dat er 100 winkels zouden sluiten, nationwide. En de Tucson Mall vestiging stond ook op de short list van te sluiten winkels.
Uiteindelijk hebben we donderdag vernomen dat ze open blijven en ze dus haar job behoudt. Niet dat ze lang zou moeten zoeken naar een andere job want ze had al een jobaanbieding van Cortney, die al langer aan haar mouw aan het trekken is om voor haar te gaan werken in een juwelen winkel. Zelfs toen Evy haar liet weten dat Macy's open bleef stelde ze voor om 1 dag per week te gaan werken voor haar. Wel leuk om te weten dat je iets hebt om op terug te vallen maar voorlopig blijft ze dus gewoon bij Macy's werken, want ze vind het er nog altijd heel leuk om te werken. Uiteindelijk zijn er door gans Amerika 68 winkels gesloten. Zie ook : https://www.thebalance.com/macys-store-closings-2892434

Enfin ik startte eigenlijk over de kerstperiode en we zijn weeral over werk bezig. Met kerst zelf hadden we niks gepland. Evy werkte op kerstavond tot 18u, dus hadden we die avond en de dag erna gewoon thuis gepland. Kerstdag waren we thans uitgenodigd door John en Sandi, maar doordat we beiden zoveel gewerkt hadden besliste we om gewoon rustig thuis te blijven en te chillen en veel te eten en films te bekijken in onze pyjama. Kerstavond had ik wat hapjes gemaakt, onion rings, chicken fingers en mozzarella sticks, en hebben we voor TV gespendeerd en af en toe een cadeautje open gedaan. En uiteraard Home Alone kijken, dat hoort zo op Kerstmis.De dag erna zouden we ook een dagje niksen, maar toen we wakker werden lag er een dikke laag sneeuw op de bergen. Dus hup de weinige winterkleren die we hebben aangetrokken en met de BBD (Big Black Dodge) wilden we naar Mount Lemmon. Onderweg gestopt bij de Starbucks voor een warme choco en toen we bij de voet van Mt Lemmon Hwy kwamen stond de sheriff er, en de weg was afgesloten. Teveel sneeuw gevallen en dus niemand mocht naar boven want de wegen waren nog niet sneeuwvrij gemaakt en er lag echt te veel om iedereen naar boven te laten rijden. Dus omdraaien en de Sheriff zei dat we misschien kans hadden om op Redington Pass sneeuw te zien, dus zijn we daar naartoe gereden en toen we de pass opreden kwamen we al mensen tegen met sneeuw in hun pickup. We hebben een heel stukje off road moeten rijden maar zaten even later in de sneeuw. We waren zeker niet alleen maar zijn wel blij dat we vroeg gegaan zijn want zolang blijft de sneeuw hier niet liggen op deze hoogte. Op Mt Lemmon (9159ft) wel natuurlijk, die is veel hoger dan Redington Pass (4335ft). Her en der waren mensen sneeuw in hun pickup aan het scheppen en we zagen ook een sneeuwman en veel modder en sneeuw. Het was leuk om na 3 winters nog eens in de sneeuw te staan. En nog leuker om met de BBD in de sneeuw en modder te spelen !!
Enkele foto's ... nuja enkele ...

Een filmpje van op Redington Pass


Uiteraard moet die raket dan terug frisjes gewassen worden: voor en naDe namiddag hebben we in de zetel gespendeerd en dan ons kerstdiner gemaakt, varkenshaasje met bonen en een soort van kroketjes en mosterdsaus. Best lekker voor een eerste poging want had dit nooit eerder gemaakt.
Er was genoeg voor twee dagen, wel met frietjes die dag :)
Ik was op tweede kerstdag vrij maar Evy moest gewoon werken dus ben ik maar aan mijn kerstcadeautje beginnen puzzelen, ne 2000 stuks Las Vegas puzzel.


Met nieuwjaar waren we uitgenodigd bij Cortney en Eddie. We namen wat Belgische biertjes mee en ik had chocomouse gemaakt maar we wisten niet hoeveel personen er zouden komen. Nuja eten was er genoeg en we waren in totaal met 12 volwassen en 2 kinderen. Er waren vanalle hapjes en drankjes en er waren ook wat cadeautjes voorzien. Heel laat hebben we het niet gemaakt, rond kwart voor twee zijn we weer naar huis vertrokken, als laatste trouwens. Het was in ieder geval leuk geweest.
Cortney verjaart dan ook nog eens op 1 januari dus na 12u was het naast het nieuwe jaar ook haar verjaardag en dus was er ook verjaardagstaart !

Nieuwjaarsdag zijn we eerst gaan ontbijten bij Ihop en plots had ik zin om nog eens een ei te eten, of toch te proberen want dat was al zeker 25 jaar geleden dat ik dat nog gegeten had. Het was zoals ik me herinnerde, het geel was redelijk lekker ma van da wit ben ik nie gek, maar het viel nog mee en heb alles opgegeten. Een hard gekookt ei zal ik wel nooit eten, dat weet ik nu al dat ik dat niet lust, maar zo ne sunny side up wel.


s'Avonds had Evy opnieuw zin in Varkenshaasje dus hebben we de kerstmenu nog eens overgedaan.

Verder is er niet zoveel te melden, het nieuwe jaar is van start gegaan en het vele werken gaat gewoon verder. Vandaag was het een heerlijke 24 graden. De nachten zijn nog koud en deze morgen was het dan ook frisjes toen John en Sandi me kwamen uithalen om naar de swap meet te gaan. Dat is niet meer of minder dan een rommelmarkt, en de rommelmarkt is hier echt wel rommel ! Veel echt oude nest. Ik was al een tijdje op zoek naar een compressor en dacht er 1 op de kop te kunnen tikken en er waren er ook enkele maar ofwel te duur ofwel draaide ze niet meer soepel, dus zijn we nadien nog naar Home Depot en Lowes gereden waar ik uiteindelijk een nieuw exemplaar gekocht heb. Thuis eerst een dutje gedaan in de zon, zalig en nadien men nieuw speelgoed uitgetest en alles werkt naar behoren, toch voor wat ik het nodig heb.Nog wat random stuff, waaronder een bioscoop bezoek met recliners !! Film was trouwens erg leuk, Christmas office party met Jennifer Aniston en Jason Bateman.


filmpje meepikken in de lazy boy
Bij kerst kunnen de Die Hard films niet ontbreken !

En faceswappen op het werk, altijd hilarisch !
Tony en ik
Ty en ik

Mooie wolken boven de Catalina's


Nogmaal iedereen een gelukkig en gezond 2017

See ya !!


3 opmerkingen:

  1. Fijn om te horen dat Evy haar job houdt, we lazen over al die sluitingen en waren al bezorgd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer fijn om jullie verhalen te lezen! Hier gisteren ook pas voor de eerste keer terug sneeuw ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. da faceswappen maakt het nie beter zur!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen