woensdag 27 december 2017

26-12-2017 ... Merry Christmas, kerstupdate met veel foto'sAllereerst iedereen alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar ! En ook een vrolijk kerstfeest ook al is dat al voorbij :)


Voor deze blog gaan we even terug in de tijd. Net nadat ons bezoek naar huis was, kwamen we hier al in de kerststemming. De winkels lagen al weken propvol met kerstartikelen en ondanks dat we gezegd hadden om niets extra te kopen, zoals elk jaar, hebben we ons daar weer totaal niet aan gehouden, en laten ons weer volledig gaan :)


We kochten weer nieuwe bollen en andere dingen voor in de boom zelf maar ook wat andere spullen, zoals wat kersthuisjes en onderdelen die bij het kerstdorpje horen. Vroeger hadden we enkel een 'American Diner' maar nu is de collectie uitgebreid met een Christmas Tree Shop, een Gas Station en een Lodge. Nuja er volgen nog foto's dus daar kan je het beter op zien.
Enfin terug naar eind oktober. Evy kreeg haar schema voor November en daar zat geen enkele vrije dag in het weekend bij behalve begin november. Dat zou nadien voor December hetzelfde blijken. Dus wordt de boom extreem vroeg gezet, op 5 november al. Niet van onze gewoonte om het zó vroeg te doen maar dan hebben we er wel langer plezier van. We zetten wel enkel de boom en wat kleinigheden. De rest zoals het kerstdorpje, andere sfeerverlichting zoals de keuken, wordt pas later gezet of opgehangen.
Ook de kerststal moet ik nog bouwen zodat Jezuske niet in de kou geboren moet worden. Alhoewel kou ... het blijft vreemd om de kerstboom te zetten als het buiten nog 30 graden is LOL.
De weken daarna knutsel ik rustig verder in het weekend aan de kerststal. Als je iets doet moet je het goed doen dus ik ben niet tevreden van het dak en verander het houtpatroon in eentje met echte dakpannetjes, of leien. Kweet nie zo goed hoe ze het noemen bij ons maar hier zijn het shingles.
Uren aan gespendeerd maar het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf deh !!
Hier enkele foto's van het knutselproces.


Verder zag ik begin november online iets leuk passeren en dacht, huhm, dat ziet er ook wel tof uit om eens te proberen dus ben ik begonnen om enkele sneeuwmannen te maken van sokken, rijst, en wat knopen en speldnaalden. Omdat ik alle onderdelen in de walmart kocht had ik veel te veel en ben dus maar blijven verder knutselen tot alles op was. Bijgevolg zat ik hier met een leger van sneeuwmannen waar ik niks mee kon doen, of toch niet zelf. Dus ga ik bij men baas langs op het werk om te vragen of ik ze mag verkopen op het werk en dan het geld doneren aan de food drive wat Caid elk jaar organiseert. Uiteindelijk komt het zo ver niet want ik krijg een ander mooi goed doel voorgesteld van Juan, onze Sales Guy, de boys and Girls club of Tucson. Dat is een instelling die zich inzet voor jongens en meisjes in Tucson die uit minder goed bedeelde gezinnen komen en waarvoor allerhande activiteiten worden georganiseerd. Ondertussen had Evy hier een kerstfeestje gehouden en die dames vonden ze zo leuk dat ze er verschillende kochten. Dat geld samen met de resterende sneeuwmannen heb ik dus gedoneerd aan dat goede doel.

Ondertussen was het ook al Thanksgiving en werden we uitgenodigd door Dee, Evy's oud collega en ook vooral Tumamoc hiking buddy en vriendin, dus zijn we daar langs geweest in de namiddag. De Turkey en Ham waren zeer lekker maar ik vergeet wel foto's te nemen. Zoals gewoonlijk hier in Amerika duren die feestjes nooit erg lang en dan waren wij al de laatste die vertrokken. Iedereen brengt dan wel iets mee om te eten en dus had ik heel wat chocomouse gemaakt van echte Belgische chocolade.Tijdens dit weekend wordt ook de rest van de kerstspullen uitgestald en ook buiten worden wat lampjes opgehangen. Hier dus de foto's van onze decoratie binnen en buiten (met ook het Santa bordje van onze bezoekers Truus en Peter!)


Halverwege December moest ik voor een weekje naar Lincoln Nebraska voor de installatie van mijn project. We zouden eerst twee weken gaan maar we lieten weten aan de project manager dat we het in 1 week ook konden klaren. Krappe timing en een beetje een risico maar we hebben het klaar gespeeld. Halverwege januari ga ik terug met de programmeur om enkele testruns te doen en de week erna doen we een aantal runs voor de aankoop. Als die goed gaan wordt het machine dus afgekocht en is het project officieel afgerond. Hopelijk gaat alles goed dus. Het is daar trouwens berekoud brrrrr. Deze week had het er gesneeuwd. Net voor we terug vlogen bezochten we nog even snel de Harley shop
Gelukkig gingen ze akkoord om ons maar 1 week te sturen, want zo kon ik naar het kerstfeest van Caid, nuja twee eigenlijk. In de namiddag was er een feestje bij Golf'n Stuff. Dat is eigenlijk vooral voor kinderen maar als je een hoop idioten bij elkaar zet zijn dat eigenlijk ook een bende kinderen. De meesten hadden ook hun (echte) kinderen bij dus we vielen niet op. Je kon er minigolfen, go-karten, video spelletjes spelen en er was ook eten voorzien. Mijn muntjes voor de videospelletjes had ik aan Ty's kinderen gegeven.
In de avond was er dan het Caid Automation feestje, dat normaal bij baas Devron doorgaat maar hij is net verhuisd en zijn huis was er nog niet klaar voor dus was het bij Juan, de Sales Guy waaraan ik men sneeuwmannen gegeven had. We doen opnieuw de White Elephant en het is weer lachen geblazen, Ty blijft achter met een vrouwen badjas. En zijn enkele dekentjes dit jaar dus die gaan samen op de foto. Het was een iets kleiner feestje dan vorige jaren maar daarom niet minder leuk.


Voor we het wisten was het al bijna kerstmis dus dit weekend zijn we nog vlug naar Winterhaven geweest. Vorig jaar hadden we overgeslaan maar het is toch altijd leuk om hier even rond te lopen. Wij waren er op zaterdag en het was heeeeel druk. Er waren enkele nieuwigheden maar het meeste is zowat hetzelfde als andere jaren maar daarom niet minder mooi, Wat foto's voor een impressie:En dan kerst zelf. Evy moest werken tot zes uur op kerstavond dus ik was kok van dienst. Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes met ajuin en frieten, meer moet dat niet zijn. Ik had ook enkele bonen in spek gedraaid en opgebakken. Dat blijft toch lekker !
Het is genoeg voor twee dagen dus kerstdag eten we hetzelfde menu.
Kerstavond doen we de cadeautjes open en kijken we home alone, dat hoort gewoon bij kerstmis (nietwaar Wendela??)
Evy kreeg de Fast & the Furieus reeks, een fiets computerke, kraslotjes en een starbucks giftcard
Ikzelf kreeg een Bluetooth jukebox radio/CD speler, een wildcats T-shirt, een mega kraslot (20$ gewonnen whoehoe) en een Subway giftcard.

Volgende week heb ikzelf weer een verlengt weekend en dus maandag vrij. Plannen hebben we niet maar ik ga wel nog eens zelf videeke maken. Evy had een doos besteld met wat lekkernijen omdat we toch curry ketchup moesten en daarin zitten dus ook de videe koekjes !! lekker, eg lekker !


Voor nieuwjaar hebben we niets gepland en dus blijven we gewoon thuis en kijken we naar de bol op Times Square of naar de binnenkant van ons ogen, dat lijkt iets waarschijnlijker ...See ya
4 opmerkingen:

 1. Hoi Evy en Bart,
  leuk om deze update te lezen en jullie foto's te bekijken. Het is echt Kerst bij jullie thuis.
  Wij wensen jullie een prettige jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2018.

  Groet, Rina en Marco.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap, uw knutselwerk !
  In 2018 kom ik es af, long overdue !
  Beste wensen alvast !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kerstversiering hebben jullie!
  Prettige feestdagen nog, en een geweldig goed 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om nog eens een update te lezen. Ik volg jullie blog al een hele tijd. Ondertussen zit ik zelf ook in de US, 1 jaar voor m'n werk. Eind december ben ik afgezakt naar Arizona/Utah/... Fantastisch mooi. Heel anders dan hier in Illinois!

  BeantwoordenVerwijderen